Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 11:00

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ Γ.Ν. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ Κύριο

  Το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας επισκέφθηκε χθες, 2 Αυγούστου, λίγο μετά τις 10:30, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Τον Πρωθυπουργό, που συνοδευόταν από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, τον Βουλευτή Κεφαλονιάς-Ιθάκης κ. Παναγή Καππάτο, τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννη Καρβέλη, υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δημήτρης Μαρτίνης, o Αντιπρόεδρος κ. Αυγερινός Θανάσης και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ληξουρίου-Μαντζαβινάτειο κ. Ζωή Μοσχονά.

  Κατά την επίσκεψη ήταν παρούσες η Πρόεδρος του Κληροδοτήματος Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή κ. Καλυψώ Νομικού και η κ. Λίλιαν Βιλδιρίδη Διευθύντρια του Γραφείου της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας.

  Παρόντες ήταν επίσης ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Χρήστος Παυλάτος, η Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου κ. Καλυψώ Δανελάτου, η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Τυπάλδου Άρτεμις, η Διευθύντρια Διοικητικής-Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Μαριάννα Σαφή, ο εκπρόσωπος των Ιατρών κ. Γιάννης Φισφής, η εκπρόσωπος του προσωπικού του νοσοκομείου πλην ιατρών στο Δ.Σ. κ. Αναστασία Σπυράτου και ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων κ Κώστας Τσιμάρας.

  Στην επίσκεψη παρευρέθει ο κ Νίκος Μοντεσάτος, Πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και Διευθυντής του ΔΙΕΚ του ΓΝ Κεφαλληνίας.  

  Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Παιδιατρική και την Παθολογική Κλινική, το προσωρινό Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, το χώρο της ΜΕΘ και άλλους χώρους του Νοσοκομείου όπου συνομίλησε με ιατρούς, νοσηλευτές και εργαζόμενους, ακούγοντας με προσοχή τα αιτήματά τους.

  Επίσης, επισκέφθηκε και το εργοτάξιο στο τμήμα επειγόντων περιστατικών το οποίο ανακατασκευάζεται με δωρεά του Ιδρύματος Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή.

  «Ήθελα να έρθω εδώ για να διαπιστώσω ο ίδιος τις αδυναμίες, γιατί υπήρχαν και υπάρχουν ακόμα ελλείψεις. Θέλω να ευχαριστήσω, στο δικό σας πρόσωπο, όλους τους εργαζόμενους για το μεγάλο βάρος το οποίο σηκώσατε και κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και για ένα νοσοκομείο περιφερειακό σε μια περιοχή που έχει μεγάλη τουριστική κίνηση. Θα προσθέσουμε προσωπικό στο νοσοκομείο. Ήδη, η αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργός έχει καταρτίσει το σχετικό σχέδιο».

  «Θα ανοίξει επιτέλους η πολύπαθη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η οποία παραμένει κλειστή εδώ και πολλά χρόνια, μη τιμώντας με αυτόν τον τρόπο μια πολύ σημαντική δωρεά η οποία έγινε στο νοσοκομείο. Θα κατασκευαστούν νέα τμήματα επειγόντων περιστατικών, τα οποία είχα την ευκαιρία να δω κι ελπίζω να τα έχουμε έτοιμα και πριν το τέλος του έτους. Και βέβαια, η όλη ανακατασκευή και ο εξωραϊσμός του νοσοκομείου θα μπορεί να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε και το παλιό κτίριο να μην υπολείπεται της καινούριας πτέρυγας, η οποία είναι υπερσύγχρονη, πλην όμως υπολειτουργεί λόγω έλλειψης ιατρών».

  Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, θα υλοποιηθεί μια ολιστική ανακαίνιση του Νοσοκομείου με σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της λειτουργικότητάς του, συνολικού προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ, η οποία βασίζεται σε ολοκληρωμένη προμελέτη που κατατέθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου με ομόφωνη απόφαση. Η προμελέτη αυτή χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Βεργωτή.

  Επίσης, θα προωθηθεί το θέμα της επικαιροποίησης του Οργανισμού του Νοσοκομείου ώστε να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις ιατρών και νοσηλευτών που απαιτούνται για τη λειτουργία της ΜΕΘ και της Ψυχιατρικής Κλινικής. Μέχρι τώρα στον Οργανισμό υπάρχει μόνο μία θέση ειδικού ιατρού για ΜΕΘ και μία  για την Ψυχιατρική Κλινική.

   Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προκηρυχθούν 8 θέσεις ιατρών (2 Παθολόγοι, 2 Ακτινολόγοι, 1 Αναισθησιολόγος, 1 Γυναικολόγος, 1 Καρδιολόγος, 1 Μικροβιολόγος). Για τη θέση Διευθυντή Παθολογίας και Αναισθησιολογίας θα προτιμηθούν ιατροί με εμπειρία σε ΜΕΘ, ώστε να ξεκινήσει η στελέχωσή της.

  Τονίσθηκε η ανάγκη για παραμονή του λοιπού επικουρικού προσωπικού, το οποίο είναι απαραίτητο για την λειτουργία του νοσοκομείου, και υπάρχει η δέσμευση για προκήρυξη 4.000 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού ώστε να απορροφηθεί σταδιακά το προσωπικό με συμβάσεις ΙΔΟΧ.

  Τέλος, η Διοίκηση ζητά από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και την κοινωνία της Κεφαλονιάς να συνδράμουν στην προσπάθεια για τη στελέχωση του Νοσοκομείου μας συνεισφέροντας, στο μέτρο του δυνατού, στην εξεύρεση στέγης για το προσωπικό που θα προσληφθεί μέσω των επόμενων προκηρύξεων.

 

Το Διοικητικό συμβούλιο

Πρόεδρος

Δημήτρης Μαρτίνης

 

 Αντιπρόεδρος

Θανάσης Αυγερινός

 

Μέλος

Ζωή Μοσχονά

 

 

 

Οι φωτογραφίες είναι αναδημοσίευση από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 21:19
Image
Σουηδίας 17, ΤΚ 28100
Αργοστόλι ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς